Dolph Kessler Fotografie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nederlands English   HOME
 
LVIV, LWOW, LEMBERG - Toen ik Lviv, stad in westelijk Oekra´ne, in oktober 2012 gedurende zes dagen bezocht, maakte deze stad een diepe indruk op mij. Het is een bijzondere stad met een indrukwekkende en dramatische geschiedenis en met een prachtige stedelijke structuur. Ik besloot om in samenwerking met journalist Michiel Driebergen, stedenbouwkundige Kees van Ruyven en filosoof Ruud Meij een fotoproject over deze stad te starten. Na twee jaar fotograferen en gesprekken voeren verscheen in september 2014 het boek Lviv, stad van paradoxen met als ondertitel: perspectieven tussen schoonheid en drama. Michiel Driebergen schreef een essay over de geschiedenis van Lviv. Het is een stad waar Hitler en Stalin vrij spel kregen en de Midden-Europese cultuur systematisch is verwoest. De meeste bewoners werden verdreven of vermoord. Toch bleven de gebouwen wonderwel gespaard. Kees van Ruyven schreef een essay over de stad zelf, zijn structuur en zijn kwaliteiten. Het derde essay is van Ruud Meij en gaat over de corruptie in Lviv / Oekra´ne en de toekomst van Lviv. Herman Zonderland maakte een unieke kaartenbijlage.
DE NOORDZEE ROND - In september 2012 is mijn fotoboek over de Noordzeekust verschenen. 200 bladzijden / 110 foto`s / 30 x 24 cm / hardcover / oplage 850. Prijs 35 euro. Via de boekhandel. Zie ook www.denoordzeerond.nl Raadpleeg de aparte website www.denoordzeerond.nl
ART FAIRS - NIEUWS, NIEUWS, NIEUWS. Begin oktober 2013 verscheen mijn fotoboek Art Fairs Revisited, een serie foto`s met als onderwerp kunstbeurzen ten tijde van opbouw en afbouw. Dit is een vervolg op het in 2009 verschenen fotoboek Art Fairs, waarvan ik met een selectie een prijs in de categorie cultuur won bij de Zilveren Camera 2009. Sinds 2006 fotografeer ik op kunstbeurzen en in musea. In deze categorie een overzicht van de verschenen boeken, belangrijke publicaties en overige fotoseries.
ANDERE FOTOBOEKEN - Het fotoboek zie ik als de meest optimale manier om naar foto`s te kijken. In deze categorie een aantal in eigen beheer uitgegeven fotoboeken geprint in kleine oplagen.
OPDRACHTEN - Een overzicht van projecten in opdracht, zowel fotoboeken als enkele tijdschriften.
REIZEN - In deze categorie staan enkele reizen. Aanvullingen via mijn panoramio account. www.panoramio.com/user/5061631