Dolph Kessler Fotografie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nederlands English   HOME
 
LVIV, LWOW, LEMBERG - Toen ik Lviv, stad in de westelijk Oekraine in oktober 2012 gedurende 6 dagen bezocht maakte deze stad een diepe indruk op mij. Het is een bijzondere stad met een indrukwekkende en dramatische geschiedenis en met een prachtige stedelijke structuur. Het is een stad tussen beauty en drama. Dit alles deed mij besluiten een nieuw fotoproject te starten over deze stad. Ik werk daarbij samen met Michiel Driebergen, journalist, Kees van Ruijven, stedenbouwkundige en Ruud Meij, filosoof. Michiel Driebergen schrijft een essay over de geschiedenis van de bewoners van Lviv. De stad was Pools voor de oorlog en heette toen Lwów. Daarvoor was de stad een rijke stad in de Habsburgse tijd met vele Joodse inwoners en heette toen Lemberg. Belangrijk focus punt in dit essay zijn de onderwerpen uit “Bloodlands” (het boek van Timothy Snyder), namelijk het feit dat deze stad zowel onder Hitler als onder Stalin moest functioneren. Het tweede essay gaat over de stad zelf, zijn structuur en zijn kwaliteiten en is van Kees van Ruijven Het derde essay is van Ruud Meij en gaat over de corruptie in Lviv / Oekraine en de toekomst van Lviv.
DE NOORDZEE ROND - In september 2012 is mijn fotoboek over de Noordzeekust verschenen. 200 bladzijden / 110 foto`s / 30 x 24 cm / hardcover / oplage 850. Prijs 35 euro. Via de boekhandel. Zie ook www.denoordzeerond.nl Raadpleeg de aparte website www.denoordzeerond.nl
ART FAIRS - NIEUWS, NIEUWS, NIEUWS. Begin oktober 2013 verscheen mijn fotoboek Art Fairs Revisited, een serie foto`s met als onderwerp kunstbeurzen ten tijde van opbouw en afbouw. Dit is een vervolg op het in 2009 verschenen fotoboek Art Fairs, waarvan ik met een selectie een prijs in de categorie cultuur won bij de Zilveren Camera 2009. Sinds 2006 fotografeer ik op kunstbeurzen en in musea. In deze categorie een overzicht van de verschenen boeken, belangrijke publicaties en overige fotoseries.
ANDERE FOTOBOEKEN - Het fotoboek zie ik als de meest optimale manier om naar foto`s te kijken. In deze categorie een aantal in eigen beheer uitgegeven fotoboeken geprint in kleine oplagen.
SPECIAL SERIES - Deze fotoserie op mijn website wordt binnenkort specifieker ingevuld. Zie voor de inhoud verder bij de Engelse tekst
OPDRACHTEN - Een overzicht van projecten in opdracht, zowel fotoboeken als enkele tijdschriften.
REIZEN - In deze categorie staan enkele reizen. Aanvullingen via mijn panoramio account. www.panoramio.com/user/5061631